| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Paulina14
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 10:14 pm Temat postu: Czy może być jedna świnka czy koniecznie 2?? |
|
|
hej wszystkim,
planuję kupić świnkę jednak moi rodzice nie są do końca przekonani na dwie świnki. Posiadam już klatkę po mojej śwince która już odeszła, jest nawet duża 70/80 nie mierzyłam dokładnie. Z tego co czytałam świnki są stadne i jest zalecanie kupowania dwóch.
Mogłaby być ta jedna ?
A jeśli nie to mogły by być dwie w tej mojej klatce? _________________ pozdrawiam Paulina. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
aménité

|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 10:22 pm Temat postu: |
|
|
Co do świnek, klatka zbyt mała by pomieścić dwie. Jedna z ledwością dorosła świnka się dopcha z dodatkiem tego, że TYLKO tam będzie spała, a co dopiero wspominać o drugiej śwince. Nakłoń rodziców do klatki 100cm a wtedy pomieścisz z luzem dwie świnki!  _________________
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lenka786

|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 11:09 pm Temat postu: |
|
|
Lepiej kupić dwie świnki, aby miały towarzysza do zabaw.
Zgadzam się z przedmówcą.
Zdaje mi się ,że chyba nawet 90 cm wystarczy, jednak nie jestem pewna. _________________ Świnki są malutkie ,a mają wielke serduszko |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
taida

|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 11:26 pm Temat postu: |
|
|
zaleca się 100cm na dwie (tak naprawdę "setki" są trochę "oszukane" i na ogół jest trochę mniej), jednak przy młodych świnkach może być taka. jeśli dasz radę nazbierać kasę zanim podrosną na większą klatkę nie wiedzę problemu. no chyba, że 80-tka i wybieg. _________________ "Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś."
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paulina14
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 10:01 am Temat postu: |
|
|
ciężko ich przekonać. jest to prawie niemożliwe . będę musiała chyba zrezygnować. _________________ pozdrawiam Paulina. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elistrand Administrator

|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 10:02 am Temat postu: |
|
|
Dwie świnki, zdecydowanie! Będzie im lepiej, będą szczęśliwsze, będą miały się, z kim bawić, a i Ty będziesz mieć odrobinkę więcej czasu dla siebie. :D
Co do klatki - jak mówi taida. _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kams&Quik

|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:59 pm Temat postu: |
|
|
szkoda ale moze ci sie jeszcze uda ich namowic tylko wtedy rzeczywiscie jest potrzebna wieksza klatka _________________
*Strasznie za tobą tęsknię Quiki ;* |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
nika527

|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 6:12 pm Temat postu: |
|
|
Hej Co prawda temacik troszkę już ma, ale moja wypowiedź może się jeszcze przyda Tobie i innym
Klatka jaką oferujesz wedłUg mnie była by dobra, a nawet bardzo dla jednej świnki najlepiej by było jakbyś dorobiła jej pięterko tak aby mogła tam sobie wskoczyć Ja na pięterku umieściłam domek, oraz kolbę. Świnka uwielbia tam przebywać, kiedyś miała schodki, ale jak się nauczyła wskakiwać na pięterko to nie było już takiej potrzeby, poza-tym wtedy na dole ma więcej miejsca do wyHasania się (moja kocha biegać i skakać Pośrodku klatki na jadłuższej ściance umieszczony jest paśnik, w którym zawsze znajduje się sianko. OprÓcz tego moja świnka ma jeszcze taką fajną zawieszaną kulę, w której zawsze znajduje coś smacznego Ostatnio była to trawka - którą sama wyHodowałam - Polacam świnka ją uwielbia. na dole znajduje się jeszcze jedna kolba, oraz miseczka zawieszana, taka dla ptaszków, no i oczywiście piciu z witaminką C Świniaczek uwielbia przebywać pod pięterkiem, iż traktuje to miesce jako domek. Mój pokój jest bardzo słoneczny więc część klatki jest poprzesto zacieniona, a część oświetlona. Moja klatka na długość wynosi 70 cm. Wiem wedłóg niektórych to mało, ale świniaczek ma dostęp całyczas do wybiegu. Niestety nie mogę jej zrobić wybiegu na podłodze iż kiedy ją tylko odłoże zaczyna mnie wołać i w-ogóle się nie chce bawić, dlatego jej "placyk zabaw" znajduje się na stole. stół jest ogrodzony więc prosiaczek nie wypadnie, a wiebieg ma wspólny z króiczkiem. Napewno trudno jest to wam sobie woubrazić, dlatego jutro postaram się wstawić zdjęcie,
Na-pewno niektórzy uważają, że 70, czy 80 cm w długości, to za mało dla świnki! Nie prawda! Dla niech to luksus, zwłaszcza jeżeli otaczamy ją wielką miłością bo to się najbardziej dla niej liczy. Co by świnka miała jakby stała w kąciku pokoju w klatce 156cm, a my byśmy tylko jej zmieniali i dawali jeść. Nic! Dla nich najbardziej liczy się nasza miłość - zapamiętajcie jej nigdzie nie kupimy. więc zastanówmy się czy jesteśmy wstanie ją nią obdarować za 6, czy 7 lat. Czy nie chcemy mieć jej tylko na pocieszenie? Pamiętaj świnka Cię obdarzy wielką miłością!
Widzę, że masz, albo przynajmniej miałaś problem co do 2 świnek. Nie wszystkie świnki dobrze się czują w stadzie. Na-przykład moja Agunia lepiej się czuje sama, niż z towarzyszem. Wtedy nie chciała jeść, ani się bawić, a nawet była lekko skryta w sobie. Teraz jakby odŻyła zawsze kiedy ją biorę na rączki kica i biega z radości. Kiedy budze się rano wszystkie moja zwirzaczki (Króliczek, świniaczek i chomiczek) podchodzą do szczebelków i czekają na poranne pieszczoty, oczywiście więcej opieki mogę im zapewniać po szkole Mój żółwik nie może podejść do szczebelków więc wychodzi na wysepkę Jest to ulubieniec mojej mamy. Nawet nie wiecie jakie to przemiłe zwierzątko. Nie wspomne już o pieszczotce suni - SARUNI ale nie odchodzę już od tematu Na-pewno bardzo pokochasz to malutkie zwierzątko
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|